Icona
Icona que marca que aquest contingut pertany a la categoria Recursos
image/svg+xml
Començo a parlar
Conec el país
Escric
Llegeixo
Audiovisual
Autoaprenentatge
Curs
Exercicis
Materials lingüístics
Vocabulari
En línia
Objectius

Oferir els recursos lèxics i gramaticals bàsics perquè un estudiant internacional que té previst fer una estada a Catalunya disposi de les eines per comunicar-se en català en diferents situacions del dia a dia.

Descripció

Curs de català basat en una selecció de continguts de nivell A1 i amb un fort component audiovisual: el fil conductor és una sèrie de ficció protagonitzada per una estudiant americana, l’Ella, que acaba d’arribar a Barcelona. Els vídeos de ficció es complementen amb vídeos de contingut lingüístic elocutats en anglès, materials diversos, fòrums i exercicis complementaris. S’inclouen també referències culturals.

Curs gratuït, obert a qualsevol persona del mon interessada en aprendre català i conèixer la cultura catalana, elaborat per un equip interdisciplinari de la UPF, amb el suport del Departament de Recerca i Universitats.

image/svg+xml
Com acollir
Començo a parlar
Competència comunicativa
Conversem
Escric
Llegeixo
Parlo
Autoaprenentatge
Guia didàctica
Materials lingüístics
Text
En línia
Objectius

Promoure la conversa als participants del programa Voluntariat per la llengua (VxL), als professors de cursos de català presencials o en línia com a recurs didàctic a l’aula, als alumnes com a material de reforç fora de l’aula i a tothom qui vulgui aprendre i practicar català. 

Descripció

Fils de conversa consta de 10 unitats temàtiques que tracten temes d’actualitat i a cadascuna sempre hi trobareu quatre blocs que anomenem fils: Mira i parla; Escolta i parla; Guaita i opina i Parlem-ne i fem.

Cada fil proposa 4 activitats orientades a presentar vocabulari, fomentar la lectura entre iguals, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

Aquest material ofereix més de 300 activitats que promouen la interacció i la conversa. Es pot consultar consultar-ne la guia d'ús per tenir una explicació més detallada del seu funcionament.

Elaborat per la Secretaria de Política Lingüística

image/svg+xml
Materials lingüístics
Text
En línia
Objectius

Oferir recursos i pautes que ajuden a redactar textos científics i tècnics.

Descripció

Recomanacions per aconseguir la funció primordial dels textos i del llenguatge especialitzats: informar, transmetre i intercanviar coneixements de la manera més directa i objectiva possible.

image/svg+xml
Materials lingüístics
Text
En línia
Objectius

Oferir un portal terminològic de referència, resoldre els dubtes que puguin sorgir per mitjà de reculls multilingües de terminologia.

Descripció

Conté els termes, les definicions, les equivalències en diferents llengües i recursos molt útils per redactar textos acadèmics de qualitat.

image/svg+xml
Pluriculturalitat
Text
Pdf
Objectius

Fer difusió entre la comunitat universitària d’un material que doni alguns consells, pràctics i entenedors, per ser una persona lingüísticament sostenible i compromesa amb la preservació de la biodiversitat lingüística.

Descripció

És un recurs multilingüe que es pot llegir en alemany, amazic, anglès, català, castellà, francès, esperanto, èuscar, gallec, grec, italià, japonès, occità, i en llengua de signes catalana, castellana i internacional.

image/svg+xml
Pluriculturalitat
Joc
Test
En línia
Objectius

Fer conèixer als usuaris del joc la diversitat lingüística, donar-los pistes per gaudir-ne i aportar-los de manera lúdica una visió oberta de la vivència de les llengües i del seu aprenentatge.

Descripció

Presenta a qui hi juga vint-i-cinc preguntes amb enunciats que ha de puntuar entre 0 i 5. El jugador té un retorn explicatiu per a cada pregunta i, en haver-les respost totes, obté una puntuació que indica el seu nivell d'obertura a les llengües. Sigui quina sigui la puntuació obtinguda, qui ha participat en el joc pot llegir, al final del joc, un perfil complet de la persona "oberta a les llengües".

image/svg+xml
Pluriculturalitat
Text
Pdf
Objectius

Guia de lectura ràpida i enfocament pràctic que convida a reflexionar sobre les similituds i les diferències entre cultures i països a l’hora de viure i organitzar-se: les relacions entre mestre i professor, els costums a taula, el valor de la puntualitat, l'espai que cal mantenir en una conversa, els nivells de soroll o el llenguatge corporal són alguns dels temes que s'hi tracten. 

Descripció

Està pensada especialment per a estudiants, professors i membres del PAS que tenen previst fer una estada acadèmica en una universitat estrangera o que treballen diàriament amb persones de tot el món.

Vull fer un curs de català a distància. Puc aprendre català per Internet?

Sí, a l’apartat de recursos d’Intercat trobaràs cursos virtuals de català de franc. Pots trobar el curs que més s’adeqüi a les teves necessitats fent servir els filtres.

image/svg+xml
Com acollir
Conversem
Conversa
Text
Vocabulari
Pdf
Objectius

Eina de suport als mentors i voluntaris lingüístics que participen en programes d’acollida de les universitats catalanes i que sovint es troben fent pràctica lingüística amb estudiants d’altres llocs del món que no saben català ni castellà o en tenen un coneixement molt bàsic.

Descripció

Conté  frases i expressions per practicar, continguts gramaticals complementaris explicats d’una manera senzilla i informació cultural que pot tenir interès per a les persones acabades d’arribar al nostre país. Aquest recurs ha rebut el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement.

image/svg+xml
Conec el país
Pluriculturalitat
Visc a Catalunya
Test
En línia
Objectius

Descobrir i contrastar aspectes culturals de Catalunya amb els països d'Europa. Afavorir la consciència intercultural i prendre consciència sobre el que compartim i ens diferencia.

Descripció

Preguntes tipus tests sobre aspectes socials de diversos països.