Tens algun dubte o suggeriment?

Ens vols explicar la teva experiència?

Sabies que...

Els estudiants de programes d'intercanvi comparteixen les aules amb els estudiants catalans.

Testimonis

L'Antonio ha fet tàndem amb la Neus "Aquesta activitat ha estat molt important perquè he conegut millor la cultura i la llengua catalana. A més he passat molts bons moments amb el meu tàndem i estic content perquè l'he pogut ajudar a parlar millor l'italià"

Intercanvi lingüístic

Accessibilitat

Hem renovat la pàgina de l'Intercat per fer-la més accessible, seguint les recomanacions adoptades pel Consorci World Wide Web - W3C per tal d'eliminar les barreres que impedeixen el dret de qualsevol persona d'accedir a la informació i la comunicació.

XHTML 1.0 Transitional - Vàlid   CSS - Vàlid

Pautes d'accessibilitat

  • Utilització de codi XHTML, que permet crear documents estàndard i una estructura neta.
  • Posicionament del contingut mitjançant CSS i sense taules. Estructuració semàntica del codi. Els lectors de pantalla per a persones amb disminució visual i invidents llegeixen el document d'una manera lògica.
  • La mida de la lletra i els colors es poden modificar amb les eines del navegador per adaptar-los a persones amb dificultats visuals.
  • Descripcions alternatives de les imatges.
  • L'ús de javascript és una possibilitat, no una necessitat. Sempre s'ofereix una alternativa als usuaris que tinguin el javascript desactivat o versions antigues sense suport de DOM.

Us expliquem a continuació les millores d'accessibilitat que s'hi han introduït.

Com es pot navegar sense fer servir el ratolí? Dreceres de teclat

S'ha definit una sèrie de combinacions de tecles per facilitar la navegació pels continguts més comuns sense haver de fer servir el ratolí. Rapidesa, comoditat i accessibilitat per a persones amb dificultats de visió i dificultats motrius són alguns dels avantatges d'aquestes instruccions del teclat.

Les opcions definides van combinades amb altres tecles, depenent del navegador:

  • 0: Accés a la pàgina sobre accessibilitat
  • 1: Accés a la pàgina principal del web
  • 2: Accés directe al contingut de la pàgina
  • 5: Accés al mapa web
  • 9: Accés a la pàgina de contacte

Totes les pàgines tenen enllaços rel=previous, next, up, i home per ajudar a la navegació en els navegadors de només text. Els usuaris de Netscape 6 i Mozilla també poden aprofitar aquesta característica seleccionant, en el menú Visualització, Mostrar/amagar, Barra de navegació del site, Mostrar quan sigui necessari o Mostrar sempre.

Enllaços

Per tal que l'usuari pugui escanejar els enllaços de la pàgina, s'ha procurat que els enllaços tinguin sentit fora de context.

Els enllaços a finestres noves s'han restringit a enllaços externs i a enllaços a documents. Aquests enllaços s'indiquen amb Obre l'enllaç en una finestra nova. Els enllaços marcats així només s'obriran en finestra nova si disposeu de Javascript habilitat. En cas contrari, l'enllaç s'obrirà en la mateixa finestra.

Disseny visual

Aquest web disposa de diversos fulls d'estils per permetre a l'usuari triar la combinació de colors que més li convingui i la mida de lletra i la disposició en pantalla que siguin més adequades a la seva visió.

Per modificar la mida de lletra recordeu que podeu fer-ho a través del menú Visualitza, dins l'opció Mida del text. També podeu fer-ho des d'aquesta mateixa pàgina de preferències:

Si feu servir Opera o Firefox trobareu combinacions de color alternatives a través del menú Visualitza, dins l'opció Estil de la pàgina. Si no, també podeu activar aquests fulls d'estil a través d'aquests enllaços:

Si teniu problemes de camp de visió podeu triar veure el web en una sola columna:

Mou-te en 11 idiomes

Les universitats proposen

Els estudiants internacionals de la UB es mouen

Visita al refugi antiaeri de la plaça del Diamant

Propera activitat: Barcelona 7/3/2017

Acompanya'ls!

Tens una parella lingüística? Vols sortir amb ella i altres estudiants de la UPF?

Visita al turó de la Rovira, al turó del Carmel i al Parc Güell + esmorzar internacional de fi de trimestre

Propera activitat: Barcelona 11/3/2017

Apunta't a les visites guiades!

Saps què és...

Caganer

Caganer

Figura popular del pessebre nadalenc en actitud de fer de cos.

Glossari